SlideShow

1

düşün..



önce dün'den başlayalım:

kurtuluş savaşı zamanında kürtlere sözler verildi bu ülkede. kendi kendilerine yetebileceklerine/yönetebileceklerine dair sözler.

kurtuluş savaşından sonra "hani lan verdiğiniz sözler" diye direnen şeyh said ve diğerleri kıyımdan geçirildi bu topraklarda.

"türk vatanında kürt diye bir şey yoktur" dendi, dili yasaklandı, dilleri kesildi insanların bu topraklarda.

dersim'de neler yaşandığını ancak bir siyasetçinin gafıyla 2009 yılında hasbelkader öğrendi bu toprakların oyverenleri.

devlet tarafından kürt feodalleri ile sorun çıkarmayacaklarına dair işbirlikleri yapıldı, yıllar boyunca toprak reformu yapılmadı, yatırım yapılmadı, feodallere aktarıldı tarım kredileri.

kürdüz diyenlerin sesleri, solukları kesildi bu topraklarda.

sonra 80 darbesi, yaşasın neoliberalizm. yaşasın 12 eylül. diyarbakır cezaevi'nde olanlara üç maymun, kenan evren'e evet.

1984 yılında pkk silahlı eylemlere başlamadan önce türkiye develeti'nin kürt politikasının özetidir bu.

kimsenin ölmesini istemediğim kadar türkiye devleti'nin 80 yıldır uyguladığı faşizmin de son bulmasını istedim hep.

25 senedir terör eylemleri düzenleyen bir örgüt için, 25 sene boyunca sadece "kahrolsun pkk, türk bayrağı asmayan şerefsizdir, profil fotonuzu türk bayrağıyla değiştirin" demek bitmeli artık.

pkk'nın ideolojik söylemini düşünmeye sevk etmektir benim gayem sadece. pkk sempatizanı değilim, ama bu devletin tüm devletler gibi faşist olduğunu biliyorum.

sadece, bu pkk neden bunları yapıyor? sorusunu kendine sormasını istiyorum herkesin. bunu düşünmesini..

"dış güçler ülkemizi bölmek istiyorlar, o yüzden pkk var" paranoyasıyla cevap verdiğinde rahatlıyorsun biliyorum. ama yukarıda uzun uzun yazdım.. "ehhh yeter be" ile başlamıştır pkk.


pkk meselesine yaklaşımın "teröristlik yapıyorlar, çünkü kürtlük böyle bir şey" olduğu sürece doğudan "şehit haberi geldi" mi diye sıcacık kaygısız evinde, merakla açarsın ana haber bültenini daha yıllar boyunca.

"kürtlere hakları verilmediği için pkk var, ama bu böyle olmamalı bir çözüm bulmalıyız" dendiğinde, bitecek bu insanlık dışı durum.

sadece bir düşün istiyorum, sonra yine küfredeceksen et, ama biraz düşün.

1 yorum:

Miles

ölüm her dilde kötüdür işte..düşünüp anlamanada gerek yok hani eli silah tutanı lakin işte yazar haklı "neden yapıyorlar"..zor olmasa gerek anlamak..zor olanı düşünmek..zor olucak belki anlamak ;yurttaş olarak tek aktifliğimızin oy atmak olduğu demokratik sistemde..en azından düşünelim işte,

Yorum Gönder