SlideShow

3

mustafa - bir mustafa kemal filmi...


beğenmeyecek demiştik ataturkcucukler.

birdirbir oynarken arkadaşlarıyla, ben kimsenin onunde egilmem diyerek oyundan çıksa. ve uzaklara bakıp derin düşüncelere dalsa ne güzel olurdu değil mi?

anadolu'da kurtuluş savaşını başlatmak için rusya'dan silah almasa da akşam mesaiden sonra kendi uretse m1'leri, topları, telsizleri.

parasız kaldığı zamanlarda rusya'dan altın almasa da bir is kursa, adam gibi çalışsa, para biriktirse sonra kurtuluş mücadelesini başlatsa.

şeyhülislam ve diğer din bezirganları kendisi hakkında dinsiz, deccal gibi söylemlerde bulunarak kellesini isterken çıksa din kitlelerin afyonudur, örtünmeyi kaldırıcam, tekke ve zaviyleri kapatıcam dese ve bir güzel linç edilse, asılsa.

halkının yüzde 10'u okuma yazma bilirken, benim halkim aydindir, ileri görüşlü, iyi eğitimlidir dese, cahil demiş olmasa.

gözgöze geldiği ilk kadınla evlenmiş olsa, çoluk çocuğa karışmış olsa, hiç mutsuz olmasa.

ağlamasa, osurmasa, sıçmasa ne güzel olurdu değil mi?

süper kahraman olsa, toys'r us larda gijoe ların yanında oyuncakları da olsa.

yapmayın allah aşkına, bir adamı, bir insanı anlatıyor film. hepimizin kahramanını anlatıyor. ama diyor ki bu adamın, tüm bunları başarırken, zaafları da oldu, şanssızlıkları da.

tüm dünyaya meydan okumuş biri karanlıkta uyusa ne olur uyuyamasa.

deniz baykal diyor ki diktatör gibi anlatmış mustafa kemal'i. 10 yılda gerçekleştirdiklerini dikte ederek yapmıştır mustafa kemal. o cahil halk dikkate alındığında bu devrimin dikte edilmesi gerekir çünkü.

ve buna rağmen senin dikatatör gibi gösterilmiş dediğin bu adam demokrasiye geçmeye çalışıyor, muhalefet partisinin kurulmasına izin veriyor. bunları detaylandırmadığı için mi suçlu can dündar? onun demokrasiye olan inancını hepimiz biliyoruz değil mi deniz baykal?
film atatürk'ün demokrasi inancını anlatmıyor değil mi saros yüzücüsü?

neymiş dini kullanmışmış, dinsiz gibi gösterilmişmiş filmde. çok net olarak ifade etmiş dündar. atatürk'ün ağzından diyor ki: din bireysel olmalıdır. nokta. yazdığı mektupta cenab-ı hak diyor bir de sahi neydi o.

kürt sorunundan bahsedereken kesin olarak altını çizdiği cümle; Türkiye'nin toprak bütünlüğünün bozulmayacağı. her karışı için mücadele eden bu adamın, bu topraklar üzerinde kürt devleti kurulmasına izin vereceği düşüncesi filmin hangi sahnesinde oluştu sende inan anlayamadım.

kıacası, filmden çıktığımda facebook gruplarından siyaseti takip ettiğini düşündüğüm bir kızcagiz, atamı çok aciz göstermiş, zayıf, mutsuz göstermiş, boşu boşuna geldik, çok sinirim bozuldu diye söyleniyordu.

keşke bir de gozunle izleseydin filmi diyemedim, medyada yer alan mit ajanı, amerika'nın, akepe'nin adamı can dündar yorumlarını okuyup okuyup filme gelmeseydin de konuşulabilir olsaydın.

haydi şimdi facebookta bu gruplar seni çağırıyor. hadi güzelim, join this group, iyi bir çocuk olabilirsen belki deniz baykal'ı bile görebilirsin

" Can Dündar ın Mustafa filmi bölücülüğün altyapısıdır"

" saroz uşağı can dündar ın "mustafa" filmini reddediyorum"

3 yorum:

A . A
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız

At gözlüğüyle, gördüğünü sanan bazı sanatçılar ve yazarların yaptıkları Atatürkçülük değilde onun kendileri gibi basit bir zekaya sahip olduğunu kanıtlamaya çalışmaktır. Sen basitsin ve sen kıt bir zekaya sahipsin Atatürk değil!.. Hayır adam sen kısıtlı bir beyinle yaşıyorsun, atatürkçü olmayanın dışında kimse Atatürk ü anlatamaz.. aynı ideale baş koymadıysan hangi kuş kadar ilminle o yolun gerçeklerini görüp anlatabileceksin ki.

Atatürkçülüğü anlatmadığın aşikar; ancak Atatürk üde anlatamamışsın. Orhan Pamuk sevdasındaki zavallılar sizi..

Atatürk içki içermiş, sigara içimiş eee küçükken kargaları kovalamış eee normal bir insanmış.. Yaa bak bak sen.. kuş beyinli yazar ve de zanaatkarlar, bizde Ata yı uzaydan gelen x ışınlı gözleri olan süperkahraman sanıyorduk.

Sizin gibi pi pok olmayanlar, üç kuruşluk zekasıyla, ancak ticaret becerisiyle nerelere geliyorlar.. Piyasa adamısınız siz, sadece çıkar peşinde olan uyuz politikalarınız, beş para etmez değerlerden ve gerçeklerden uzak felsefeleriniz..

O halde bu senaristler bu işgüzarlar bir araya gelip kendilerini tuvalette, kaldırımda otururken, öksürürken, kusarken, geyirirken, sevişirken.. göstersinler bizde bu görüntülere bakıp onlar hakkında gerçekçi bir yargıya varalım. Ne gerçekçi bir tavır: Aaa Can Dündar aslında pis işler yapan işi gücü osurmak, geyirmek, işemek, sevişmek...

A . A

öncelikle hakaretlerine rağmen silmiyorum yorumunu.

sokağa tükürüyor olsaydı atatürk ve bunu koysaydı filme, kahramanın olmayacaktı sanırım.

yazıda dediğim gibi: dünyaya meydan okumuş bir adam karanlıktan uyusa ne olur uyuyamasa ...

Yorum Gönder